2009 Pocahontas on ice

Eletään vuotta 1607 Lontoossa, jossa joukko rohkeita tutkimusmatkailijoita on lähdössä pitkälle ja vaaralliselle purjehdukselle kohti uutta maailmaa. Satamassa, suuren väkijoukon saattelemana Discovery-alus nostaa ankkurit ylös ja lähtee ennakkoluulottomana, purjeet pulleana suureen seikkailuun.

***

Samaan aikaan, kun rohkeat englantilaiset sotilaat ja tutkimusmatkailijat purjehtivat läpi tyrskyävän Atlantin, pahaa-aavistamattomat intiaanit viettävät leirissään leppoisaa elämää.

 

***

Vaarallisen purjehduksen jälkeen englantilaiset tutkimusmatkailijat vihdoin saapuvat uuteen maailmaan, Amerikkaan, joka lumoaa miehistön välittömästi kauneudellaan. Heti rannassa heitä vastaan liitelee joukko unelmankeveitä perhosia ja uljaita, värikkäitä hyönteisiä.

 

***

Maihinnousun jälkeen tutkimusmatkailijoille selviää heidän katalan ja ylimielisen päällikkönsä ahneet aikeet; matkan tarkoituksena ei olekaan uudisasutus vaan rikkauksien ryöstäminen ”villeiltä punanaamoilta”, intiaaneilta. Sillä aikaa kun miehistö aloittaa kullankaivuun, kuvankaunis heimopäällikön tytär, Pocahontas, soutelee läheisellä joella, joka on täynnä elämää (kalat ja majavat).

 

***

Suuri tutkimusmatkailija John Smith, joka on nähnyt monet mantereet, lähtee tutkimaan ympäristöä, ja törmää Pocahontasiin ja tämän rakkaaseen ystävään Flit-kolibriin.

 

***

Pocahontas huomaa rakastuneensa komeaan muukalaiseen, ja hän kokee aivan uuden, suoloisen tunteen.(Rakkaus)

 

***

Samalla Pocahontas kuitenkin on hyvin hämmentynyt, ja lähtee purkamaan sydäntään Kaarnamuorille, joka ottaa hänet oksiensa hentoon syleilyyn. Kaarnamuori käskee Pocahontasia kuuntelemaan sydämensä ääntä (Lehdet).

 

***

Sillä välin intiaanit ovat saaneet tietää englantilaisista, ja kysyvät viisaalta tietäjältä neuvoja muukalaisten ajamiseksi pois mailtaan. Poppamies ennustaa tulen ja savun avulla englantilaisten olevan villejä raakalaisia, jotka kiertävät maailmaa kuin raivoisat sudet syöden tieltään kaiken.

 

***

Heimoneuvoston kokoontuessa ja rohkeiden intiaanisotureiden miettiessä suunnitelmaansa arkiaskareet jatkuvat intiaanileirissä. Naiset keräävät pellolla intiaanien kultaa, maissintähkiä, ja lapset kirmaavatauringonkukkien seassa.

 

***

Miehistö yrittää kertoa ahneelle kapteenilleen, ettei maassa ole kultaa, mutta kapteeni on vakaasti päättänyt hyökätä intiaanien leiriin aamunkoitteessa. Intiaanit ovat saaneet vihiä englantilaisten hyökkäyksestä ja valmistautuvat taisteluun.

 

***

Pocahontas on myös kuullut alkavasta taistelusta ja ryntää paikalle uskoen pystyvänsä puhumaan vihaisille osapuolille järkeä. Intiaanien heimopäällikkö heltyy tyttärensä viisaista sanoista, ja käskee intiaaneja laskemaan aseensa. Tutkimusmatkailijat seuraavat intiaanien esimerkkiä. Rauhan kunniaksi pidetään suuretjuhlat!