Makar Suntsev Junioreiden Grand Prix -kilpailuissa

29.9.2019


Vihdin Taitoluistelijoiden Makar Suntsev Junioreiden Grand Prix –kilpailuissa

 

Suomen Taitoluisteluliitto valitsi Vihdin Taitoluistelijoissa luistelevan Makar Suntsevin kilpailemaan arvostetussa Junior Grand Prix-kilpailussa Puolassa. Kilpailut pidettiin Gdanskissa syyskuun puolivälissä.

Makar on 15-vuotias ja luistelee nyt viidettä vuotta Vihdin Taitoluistelijoissa. Aikaisemmin Makar on harjoitellut Kotkan Taitoluistelijoissa. Luisteluvuosia Makarilla on takanaan jo 11 vuotta. 

Makar oli yksi nuorimmista suomalaisista Grand Prix-kilpailujen osallistujista kautta aikojen. Makar on harjoitellut tavoitteellisesti jo useamman vuoden. Viime talvena hän edusti Suomea Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Ruotsissa. Makarin tähtäimenä ovat kansainväliset kilpailuareenat. Kuluneen kesän Makar on viettänyt tiiviisti erilaisilla luisteluleireillä. Hän luisteli yhteensä 5 viikkoa Kiteellä järjestettävillä leireillä, jossa valmentajana toimi mm. Suomen Olympiavalmentaja  
Nuriya Pirogova. Lisäksi Makar oli 3 viikon ajan harjoittelemassa Liettuassa ja ennen koulujen alkamista hän ehti vielä harjoitella viikon Pietarissa.

Makar osallistui Suomen Taitoluisteluliiton järjestämälle valintaleirille Vierumäellä, jossa suoritettujen näyttöjen perusteella hänet valittiin Suomen edustajaksi Puolan kilpailuihin. 

Makar on ensimmäinen Vihdin Taitoluistelijoiden luistelija, joka on yltänyt kansainväliselle tasolle. Seuran päävalmentaja Tatyana Lebedeva sanoo, että ”Tällä hetkellä Suomessa on vain 4 seuraa, joista on nuoria lupaavia juniori- luistelijoita valittu edustamaan Grand Prix –kilpailuihin, ja Vihdin Taitoluistelijat on yksi niistä”

Tämä on uusi tilanne koko seuralle, että meillä on kansainvälisen tason luistelija seurassa. Luistelijoiden keskuudessa on nyt hyvä tsemppihenki. Panostamalla ahkeraan ja laadukkaaseen harjoitteluun, ja tekemällä kovasti töitä, on seurastamme mahdollisuus päästä pitkälle” Lebedeva lisää. 

Seuran puheenjohtaja Satu Parikka lisää, että ”Seurassamme on tällä hetkellä ihan huippu valmennustiimi, joka pystyy luotsaamaan luistelijoitamme  Suomen huippusarjoihin”.