Yksinluisteluryhmät


Luisteluryhmiä on kolmenlaisia
 

Luistelukoulut (LK)
 

Harrastajaryhmät (H)
 

Kehitys- ja kilparyhmät (KH/K)

Kilparyhmässä tulee harjoitusmuodoksi jää- ja oheisharjoitusten lisäksi baletti, jota luistelukoulu- ja harrastajaryhmissä ei ole. Ryhmien välillä siirtyminen on joustavaa ja jokaisella luistelijalla on oma polkunsa lajin parissa.

 

Luistelukoulu: 
Luistelukoulu on tarkoitettu 3-8-vuotiaille lapsille, sekä tytöille että pojille. Luistelukoulusta voi jatkaa seuramme harrastaja-, kehitys- ja kilparyhmiin. Luistelukoulussa voi luistella 1-2krt/vko. Luistelukoulussa opetellaan luistelun perustaitoja: pystyssä pysymistä, eteen- ja taaksepäin luistelua, liukumista, jarruttamista, turvallista kaatumista jne. Apuna käytetään erilaisia leikkejä, välineitä ja mielikuvia. Aikaisempaa luistelukokemusta ei tarvitse olla.
 

Timantit (harrasteryhmä lapsille):
Ryhmä on tarkoitettu 7-14-vuotiaille lapsille ja nuorille. Ryhmä harjoittelee 1-2 kertaa viikossa jäällä ja kerran viikossa oheisissa. Oheisharjoittelu on salissa tapahtuvaa harjoittelua, jossa kehitetään taitoluistelussa tarvittavia fyysisiä ominaisuuksia. Tässä ryhmässä voit aloittaa uuden harrastuksen!
 

Briljantit (aikuisharrasteryhmä 1):
Ryhmä on tarkoitettu yli 14-vuotiaille luistelijoille, joilla ei ole aikaisempaa luistelukokemusta tai vain vähän luistelukokemusta. Ryhmässä voi harjoitella 1-2 krt/vko oman mielenkiinnon mukaan. Ryhmässä harjoitellaan luistelun perustaitoja, kuten peruspotkuja, kaaria, liukuja, jarrutuksia, sirklauksia yms. Ryhmässä jokainen luistelija saa omaa tasoaan vastaavia tehtäviä.

Ryhmässä voi luistella 10-kerran kortilla.
 

Ametistit (aikuisharrasteryhmä 2):
Ryhmä on tarkoitettu yli 14-vuotiaille luistelijoille, joilla on aikaisempaa luistelukokemusta. Ryhmässä voi harjoitella 1-2 krt/vko oman mielenkiinnon mukaan. Ryhmässä harjoitellaan mm. yksöishyppyjä, piruetteja, liukuja ja erilaisia askeleita. Osa luistelijoista harjoittelee kaksoishyppyjä.

Ryhmässä voi luistella 10-kerran kortilla.

 

Tähdet (kehitysryhmä):
Ryhmä on tarkoitettu innokkaille lapsille, jotka haluavat jatkaa iloista harrastusta  ja kehittyä luistelussa. Ryhmä harjoittelee 2 kertaa viikossa jäällä ja 2 kertaa viikossa oheisissa. Kun taidot ovat tietyllä tasolla, ryhmästä siirrytään K3-ryhmään. Tähdet-ryhmässä voi valita  viikkoon myös kolmannen jääharjoituskerran

 

Otathan rohkeasti yhteyttä vihdintaitoluistelijat@gmail.com. Kerro, minkä ikäinen olet, onko sinulla aikaisempaa luistelutaustaa ja montako kertaa viikossa haluaisit luistella, sitten yhdessä mietimme, mikä ryhmä sopisi juuri sinulle. Tämän jälkeen voimme sopia ajankohdan, jolloin tulisit kokeilemaan. Kokeilukerta on maksuton.

PDF-tiedostoHarrastajan urapolku_ STLL.pdf (631 kB)
Tästä liitteestä näet Suomen Taitoluisteluliiton muokkaaman taitoluistelijan harrastajan urapolun.
PDF-tiedostoKilpataitoluistelijan urapolku_STLL.pdf (492 kB)
Tästä liitteestä näet Suomen Taitoluisteluliiton muokkaaman kilpauralle pyrkivän taitoluistelijan urapolun.