Tarina

Peter Pan

 

Tarinamme alkaa eräänä tähtikirkkaana yönä Lontoossa. On nukkumaanmenoaika, ja lapset ympäri kaupunkia valmistautuvat yöpuulle. Myös Kultasen perheen lapset Leena, Jukka ja Mikko ovat menossa nukkumaan lastenhoitajansa Nanna-koiran avustuksella. Lasten vanhemmat, herra ja rouva Kultanen, ovat lähdössä illalliskutsuille. Kukaan ei kuitenkaan osaa aavistaa, että ikkunan takana odottava Peter Pan on valmiina viemään lapset uskomattomaan seikkaluun.

Lapset / Luistelukoululaiset
Leena, Jukka, Mikko ja Nanna / Riikka Laaksomo, Terhi Koivisto, Jenni Hätönen, Inka Johansson


Peter Pan ei ollut ihan tavallinen poika, sillä hän osasi lentää onnellisten ajatusten voimalla, ja oli kieltäytynyt koskaan kasvamasta aikuiseksi. Peter Pan saapui usein iltaisin lastenhuoneen ikkunan taakse kuuntelemaan Leenan veljilleen kertomia tarinoita Mikä-mikä-maasta. Eräänä iltana valpas lastenhoitajakoira Nanna oli kuitenkin yllättynyt Peterin ja onnistunut sieppaamaan tämän varjon, jota Peter Pan oli saapunut hakemaan itselleen takaisin.

Peter Pan / Salla Hanhikorpi
Peter Panin varjo / Anna-Katri Bergman

Lapset heräävät meluun ja innostuvat nähdessään Peterin. Peter houkuttelee heidät lähtemään mukaansa Mikä-mikä-maahan, jossa asuu hurjia merirosvoja ja salaperäisiä merenneitoja. Mikä-mikä-maa sijaitsee osoitteessa ”toinen tähti oikealta ja suoraan kohti aamua”, ja sinne päästäkseen täytyy osata lentää. Lentäminen onnistuu vain taianomaisen keijupölyn voimalla!

Keijupöly / Lutzit
Tähdet / Myllyt

Lapset saapuvat Mikä-mikä-maahan lennettyään koko yön. Heidän saapumistaan seuraa myös Peter Panin pahin vihollinen, julma Kapteeni Koukku. Koukku tunnetaan Mikä-mikä-maan pelätyimpänä ja hurjamaineisimpana merirosvona. Hän on epätoivoisesti yrittänyt löytää Peterin piilopaikan Peterin syötettyä Koukun käden krokotiileille.

Kapteeni koukku / Irina Kirjanen

Mikä-mikä-maassa Peterin kanssa asuvat myös Kadonneet Pojat, joiden kanssa Jukka ja Mikko lähtevät tutkimaan saarta. Pojat löytävät intiaanien jalanjälkiä ja ennen kuin he huomaavatkaan, ovat intiaanit saartaneet heidät. Intiaanit vaativat poikia vapauttamaan päälliköntyttären, prinsessa Tiikerililjan, joka on siepattu intiaanien leiriltä.

Kadonneet pojat / Valssit
Intiaanit / Ritit

Samaan aikaan Peter on esittelemässä kuvankaunista saarta Leenalle. He saapuvat laguunille, jossa mystiset merenneidot asuvat yhdessä leikkisten delfiinien kanssa. Matkalla takaisin piilopaikkaan Peter ja Leena huomaavat Kapteeni Koukun, joka pitää prinsessa Tiikerililjaa vankinaan.

Merenneidot / Flipit
Delfiinit / Piruetit

Nokkela Peter onnistuu pelastamaan Tiikerililjan Kapteeni Koukun kynsistä, ja prinsessa esittää pelastajalleen kiitostanssin päästessään takaisin intiaanileiriin. Myös toisaalla tanssitaan. Helinä on juhlimassa keijuystäviensä kanssa kukkakedolla, missä Kapteeni Koukku onnistuu yllättämään pahaa-aavistamattomat keijut ja sieppaamaan Helinän.

Intiaanityttö Tiikerililja / Iida Nenonen
Kukat / Tulpit
Keijut / Volit

Kultasen perheen lasten saavuttua Mikä-mikä-maahan Peter on osoittanut paljon huomiota Leenaa kohtaan, mikä on saanut Helinän mustasukkaiseksi. Helinän mustasukkaisuutta hyödyntäen Kapteeni Koukku juonittelee Helinän paljastamaan Peterin piilopaikan. Helinän osoitettua kartalta piilon sijainnin Koukku telkeää Helinän lasilyhtyyn.

Helinä-keiju / Milla Parikka

Piilopaikan selvittyä Kapteeni Koukulle hän sieppaa kadonneet pojat sekä Leenan, Jukan ja Mikon. Samalla  Koukku virittää nukkuvalle Peterille kuolettavan ansan. Merirosvot juhlivat voittoansa, mutta he eivät tiedä, että neuvokas keiju on onnistunut karkaamaan lasilyhdystä ja pelastamaan Peterin juuri ja juuri ajoissa.

Merirosvot, axelit

Kuin ihmeen kaupalla Peter ilmestyy paikalle käydäkseen viimeisen taistelunsa Kapteeni Koukun kanssa, joka taistelun lopuksi päätyy krokotiilien kitaan.

Krokotiilit, aikuiset

Ennen kuin Leenan, Jukan ja Mikon on aika lähteä kotiin, pidetään Mikä-mikä-maassa suuret juhlat Kapteeni Koukun kukistumisen kunniaksi.
 

Loppukavalkadi